-
Niewykluczone,
że najlepsze piwo
w tej części Europy -
Niewykluczone,
że najlepsze piwo
w tej części Europy
O Browarze
W starym ponad 110 letnim budynku po kasynie wojskowym mieści się niepowtarzalny Browar Sulewski. Niepowtarzalny, bo swoim wystrojem wnętrz i kuchnią oraz unikalnym smakiem piw tutaj warzonych nawiązuje do charakterystycznych dla Bawarii i naszych południowych sąsiadów lokali.
Wchodząc przez bramę mogą Państwo poczuć atmosferę małego browaru, który powstał z pasji do piwa i tradycyjnych potraw. Nie zabrakło też hotelu w standardzie trzech gwiazdek gdzie można wypocząć, sali bankietowej, jak również restauracji, która powinna zaspokoić najwybredniejsze podniebienia naszych gości. W menu połączyliśmy to co najlepsze w kuchni Bawarskiej z tym co najsmaczniejsze w kuchni Polskiej.
Nasze Piwa
Koźlak
KOŹLAK – mocne piwo warzone przeważnie na okres zimowy, leżakowane 12 tygodni aby wydobyć głęboki smak i uzyskać doskonały balans między słodowością a znaczną zawartością alkoholu. Doskonały sposób aby rozgrzać ciało i umysł w mroźne zimowe dni.
- Składniki: woda, słód jęczmienny , chmiel , drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: KOŹLAK
- Zawartość alkoholu: 7,0 % obj.
- Ekstrakt: 16,0 % wag.
- Barwa: ciemno bursztynowa
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

APA
SUMMER ALE – piwo znane także jako „Golden Ale” powstało po to aby rywalizować z jasnymi lagerami. Górna fermentacja i chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu oraz użycie specjalnych do tego gatunku drożdży powoduje iż jest to piwo idealne na lato. Nuty owocowe, piękna słomkowa barwa oraz ziołowo przyprawowy aromat nadają mu niepowtarzalnego charakteru.
- Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel , drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: SUMMER ALE
- Zawartość alkoholu: 5,0 % obj.
- Ekstrakt: 12,0 % wag.
- Barwa: słomkowo złota
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

Marcowe
MARCOWE – piwo dolnej fermentacji, pochodzi z Niemiec i jest tam najbardziej popularne. Od XIX wieku piwo marcowe jest tradycyjnym piwem serwowanym podczas monachijskiego Oktoberfest (stąd druga popularna jego nazwa Oktoberfestbier). Bardzo słodowe pełne w smaku piwo o umiarkowanej goryczce i gęstej białej pianie. Świetna propozycja na jesienne wieczory.
- Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: MARCOWE (Oktoberfestbier)
- Zawartość alkoholu: 6,0 % obj.
- Ekstrakt: 14,0 % wag.
- Barwa: ciemno bursztynowa
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

Pils
Pils – bardzo jasne piwo, o wyraźnej goryczce i delikatnej słodowości pochodzącej ze słodu pilzneńskiego. Chmielenie tylko jedną odmianą chmielu tzw. single hop powoduje, że nasz pils jest bardzo zdecydowany i czysty w smaku. Idealna propozycja na gorące dni.
- Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel , drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: PILS
- Zawartość alkoholu: 5,0 % obj.
- Ekstrakt: 12,0 % wag.
- Barwa: jasno złosista
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

Weizen
Weizen – jest to piwo na wzór bawarski w którym ponad 51 % zasypu stanowi słód pszeniczny. Fermentacja w temperaturze 21-22 stopni celcjusza (zwana górną) wprowadza do smaku i zapachu piwa nuty bananowo goździkowe z orzeźwiającym zakończeniem cytrusowo owocowym. Swoista mętność piwa spowodowana jest obecnością drożdży i jest charakterystyczna dla tego gatunku.
- Składniki: woda, słód jęczmienny i pszeniczny, chmiel , drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: WEIZEN (PSZENICZNE)
- Zawartość alkoholu: 5,0 % obj.
- Ekstrakt: 12,0 % wag.
- Barwa: złocista
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

Lager
Lager – piwo o bursztynowym kolorze i wyraźnie wyczuwalnej słodowości. Użycie szlachenych chmieli aromatycznych z odmian niemieckich i polskich nadaje mu umiarkowaną goryczkę i ziołowo pieprzową nutę. Jest to sztandarowe piwo w naszej kolekcji.
- Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel , drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: Lager
- Zawartość alkoholu: 5,0 % obj.
- Ekstrakt: 12,0 % wag.
- Barwa: bursztynowa
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l

Dunkel
Dunkel – piwo o ciemnym głębokim kolorze i wyraźnym wytrawnym smaku. Palone nuty pochodzące z ciemnych słodów jęczmiennych nadają mu szlachetności jednocześnie nie powodując wrażenia ciężkości. Wyróżnia się swobodą picia niespotykaną w innych piwach z tego gatunku.
- Składniki: woda, słódy jęczmienne jasne i ciemne, chmiel, drożdże
- Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
- Pasteryzacja: NIE
- Gatunek piwa: Dunkel
- Zawartość alkoholu: 5,0 % obj.
- Ekstrakt: 12,0 % wag.
- Barwa: ciemno brązowa
- Termin przydatności do spożycia: 28 dni
- Opakowania: butelka 0,5l, beczka 5l, butelka 3l
