LAGER

Lager to zamierzony balans pomiędzy słodowością, a goryczką. Użycie szlachetnego chmielu aromatycznego pochodzącego z regionu Hallertau w Bawarii, wprowadza do smaku ziołowo-korzenną nutę oraz przywodzi charakter piw w stylu bawarskim.
Jest to sztandarowe piwo w naszej kolekcji.

Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: bursztynowa

PILS

Jasne piwo, o wyraźnej goryczce i delikatnej słodowości pochodzącej ze słodu pilzneńskiego. Chmielenie tylko jedną odmianą chmielu, tzw. single hop powoduje, że nasz pils jest bardzo zdecydowany i czysty w smaku.
Idealna propozycja na gorące dni.

Składniki: woda, słód pilzneński, chmiel Saaz, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: złota

DUNKEL

Piwo o ciemnym brązowym kolorze i wyraźnym wytrawnym smaku. Delikatne, palone nuty pochodzące z ciemnych słodów jęczmiennych nadają szlachetności, jednocześnie nie powodując wrażenia ciężkości. Wyróżnia się swobodą picia niespotykaną w innych piwach z tego gatunku.

Składniki: woda, słody jasne i ciemne, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: brązowa

WEIZEN

Jest to piwo na wzór bawarski, w którym ponad 51% zasypu stanowi słód pszeniczny. Fermentacja w temperaturze 21-22 stopni Celsjusza (zwana górną) wprowadza do smaku i zapachu piwa nuty bananowo-goździkowe z orzeźwiającym lekko wyczuwalnym
zakończeniem cytrusowo-owocowym. Swoista mętność piwa spowodowana jest obecnością drożdży i jest charakterystyczna dla tego gatunku.

Składniki: woda, słod pszeniczny i jęczmienny, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: górna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: jasno złota

APA

American Pale Ale swój smak i aromat zawdzięcza amerykańskim odmianom chmielu oraz temperaturze fermentacji w 17 stopniach.
Piwo to charakteryzuje się wyraźną goryczką i zdecydowanymi nutami cytrusowo – owocowym.
Nie jest mocnym piwem jak IPA dzięki czemu jest lekkie i orzeźwiające.

Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i karmelowe, chmiele amerykańskie, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: górna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: bursztynowa

MARCOWE

Gatunek piwa Marcowe pochodzi z Niemiec i jest tam najbardziej popularne. Od XIX wieku piwo marcowe jest tradycyjnym piwem serwowanym podczas monachijskiego Oktoberfest (stąd jego druga popularna nazwa Oktoberfestbier).
Bardzo słodowe, pełne w smaku piwo o umiarkowanej goryczce i gęstej białej pianie.
Świetna propozycja dla fanów mocniejszych lagerów.

Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 5,3% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: ciemno bursztynowa

BUGER

Buger to piwo o wyczuwalnej lekkiej słodowości i delikatnej goryczce. Stworzony dla tych, którzy preferują mniej wytrawne piwa. Umiarkowane nasycenie CO₂ nie powoduje nadmiernego uczucia gazowania i kwasowości w ustach, przez co jest bardziej subtelne i pozwala na dokładniejsze wyczuwanie smaku i aromatu.

Składniki: woda, słód pilzneński i karmelowy jasny, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: jasno złota

BEZALKOHOLOWE

Piwo bezalkoholowe zostało stworzone jako alternatywa
dla tych, którzy lubią piwo ale w różnych sytuacjach nie mogą sobie pozwolić na złoty trunek z normalną zawartością alkoholu. Nasze piwo powstaje naturalnie poprzez niedofermentowanie całego cukru ze słodu co pozwala na uzyskanie pełniejszego smaku i jednocześnie zachowania do 0,5% zawartości alkoholu w całej objętości.

Składniki: woda, słód pilzneński i karmelowy jasny, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: do 0,5% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: jasno złota

SUMMER ALE

Piwo znane także jako ,,Golden Ale” powstało po to, aby rywalizować z jasnym lagerem. Górna fermentacja i chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu oraz użycie specjalnych do tego gatunku drożdży powoduje, iż jest to piwo idealne na lato. Nuty owocowe, piękna słomkowa barwa owocowo przyprawowy aromat nadają mu niepowtarzalnego charakteru.

Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: górna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: jasno złota

KOŹLAK

Mocne piwo warzone przeważnie na okres zimowy, leżakowane 12 tygodni, aby wydobyć głębokie
smaki i uzyskać doskonały balans między słodowością, a znaczną zawartością alkoholu.
Doskonały sposób aby rozgrzać ciało i umysł w mroźne zimowe dni.

Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 6,0 % obj.
Ekstrakt: 16,0% wag.
Barwa: ciemno bursztynowa

DYMIONE (lager wędzony)

W czasach, kiedy suszenie słodu mogło odbywać się wyłącznie przy pomocy ognia i dymu, niemal każde piwo miało aromat i smak dymiono-wędzony.
W naszym lagerze używamy takich właśnie słodów z charakterystycznym aromatem.
Lager wędzony zachowuje w pełni charakter klasycznego lagera, jednakże jego aromat i smak wyraźnie zdradza użycie słodów dymionych.

Składniki: woda, słód jęczmienny wędzony na drewnie bukowym, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8 % obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: bursztynowo-brązowa

BURGUNDOWE

Piwo uwarzone z okazji Chmielaków Krasnostawskich, najstarszego w Polsce święta chmielarzy i piwowarów.
Wyjątkowa barwa burgundowa i smak pochodzą od specjalnej kombinacji słodów ciemnych i palonych nadając temu piwu szczególny charakter jednocześnie
nie powodując uczucia ciężkości.

Składniki: woda, słody jęczmienne ciemne i palone, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 5,1 % obj.
Ekstrakt: 14 % wag.
Barwa: burgundowa

ŚWIEŻE

Świeże piwo z tanka to niepasteryzowane i niefiltrowane piwo, które zachwyca swoim naturalnym smakiem i aromatem. Warzone z najwyższej jakości składników, z ręczną kontrolą procesu warzenia, gwarantuje niepowtarzalny smak, który zadowoli każde podniebienie. To piwo jest idealnym wyborem dla miłośników piwa, którzy cenią sobie autentyczne, pełne smaku piwo.

Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel, drożdże

Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: nie
Fermentacja: dolna
Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
Ekstrakt: 12,0% wag.
Barwa: bursztynowa

BECZKA 5L

BUTELKA 3L

ZESTAW PREZENTOWY